Résidence Les Chalets du Verdon [Preţ economic]

Val d'Allos (Pra Loup) Franţa
Val d’Allos (Pra Loup) – Zăpadă şi soare!

Val d'Allos 1800 - La Foux este situată, după cum sugerează şi numele, la o altitudine de 1800 m, în Haute Provence Alpes din sud-estul Franţei. În centrul parcului naţional Mercantour, Val d'Allos oferă tot ce aveţi nevoie pentru o vacanţă plăcută la zăpadă. Datorită situării speciale în pantă staţiunea beneficiază de multe ore de soare - ceea ce nu afectează siguranţa ridicată în ceea ce priveşte existenţa zăpezii. Arhitectura deosebită din lemn a staţiunii întăreşte unicitatea acesteia. O destinaţie potrivită în special pentru familii Val d'Allos a primit deja distincţia "Famille Plus Montagne", care presupune, printre altele, o infrastructură adecvată, servicii profesionale de supraveghere a celor mici şi programe de divertisment şi activităţi pentru toate vârstele.

Şi în afara infrastructurii de schi Val d'Allos are multe de oferit. Pentru cei care doresc activităţi sportive şi în afara pârtiilor există numeroase posibilităţi, de la snowmobil şi drumeţii pe zăpadă la patinaj sau căţărări pe gheaţă din Val d'Allos veţi pleca satisfăcut. Şi o plimbare cu rachetele de zăpadă este o idee bună şi dacă nu vreţi să mergeţi direct singuri vă stau la dispoziţie tururi ghidate. Toţi cei care preferă o atmosferă liniştită se pot bucura de plimbări prin peisajul înzăpezit. Confortabile restaurante şi baruri vă invită să terminaţi plăcut o zi activă pe pante cu specialităţi şi excelentele vinuri franceze.

Skipass-ul "Espace Lumière" vă oferă acces la un total de 230 de km de pârtii, în Val d'Allos-La Foux, Val d'Allos-Le Seignus şi Pra-Loup (unde puteţi ajunge cu o instalaţie pe cablu de legătură) şi astfel la cea ai mare asociaţie de schi din Alpii francezi. Cele 46 instalaţii pe cablu care vă duc până la până la 2576 m altitudine sunt o dovadă a dezvoltării acestor domenii. Pârtiile au predominant un grad de dificultate redus şi mediu şi sunt astfel potrivite în special pentru familii. Dar şi pentru experţi există modalităţi pentru a-şi demonstra abilităţile pe plăci, de exemplu pe pârtia neagră "Séolane" sau pe diversele porţiuni de boardercross. Pe cei mai curajoşi îi aşteaptă noul Snow Park "South Park", cu Jumps, diverse obstacole, o half-pipe de 800 m şi tot ce-şi poate dori o inimă de freestyleer. Dacă cumva nu cade destulă zăpadă - numeroase tunuri de zăpadă asigura splendoarea albă şi un concediu reuşit la schi. Val d'Allos-de Seignus are un mic domeniu schiabil propriu cu în jur de 50 de km de pârtii, mai degrabă dedicat începătorilor şi intermediarilor, fiind în marea lor majoritate albastre sau roşii. La biroul de turism din Pra Loup vă aşteaptă un hot-spot Wi-Fi gratuit.

Val d'Allos 1400 vă aşteptă cu în total 18 de kilometri de pârtii. Dintre aceştia 4 km sunt deosebit de potriviţi pentru începători, restul de 14 km fiind rezervaţi în mai degrabă celor cu experienţă, fiind mai exigente. Toate pârtiile sunt situate foarte frumos - o parte chiar de-a lungul râului Verdon. Dar nu numai mediul ci şi localizarea în zonă deosebit de însorită fac din această regiune pentru schiorii fond o experienta de neuitat. Cea mai lungă pârtie o găsiţi la Pra-Loup, este vorba de una ideală pentru începători şi oferă destule posibilităţi de a exersa cu ai săi 4 km - deci dacă doriţi să învăţaţi schi fond aici sunteţi în mâini bune.

vezi mai multe

Sejururi din DE ORIUNDE catre Résidence Les Chalets du Verdon [Preţ economic], Barcelonnette, Franta